torsdag 14 mars 2013

TA SIG FRAM I LONDON - BUSS

Alla känner väl igen den typiska London-bussen - den röda dubbeldäckaren. Det ligger en liten charm i att åka en sådan buss, sätta sig på övervåningen (bara för att man kan) och samtidigt få en riktigt sightseeingtur av staden. Detta får man inte om man bara tar tunnelbanan. 

Buss är även det billigaste alternativet nattetid, då tunnelbanan har stängt, och det finns över 700 linjer att välja mellan. Värt att lägga på minnet är nämligen att tunnelbanan stänger runt 12-tiden på natten (beroende på linje). Så efter det är det taxi eller buss som gäller!

Det är dock inte alltid det enklaste att hitta rätt buss, hållplats o.s.v. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och ta en noga titt på kartorna och tabellerna vid busshållplatserna. Eller varför inte fråga någon trevlig engelsman som väntar på sin buss?!

 Här kan du gå in och kolla kartor på nätet över olika bussrutter. 

Viktigt att tänka på är att man inte kan betala biljetten på bussen. Oyster Card, som vi skrivit om tidigare, fungerar även på bussar, men har du inget sådant kan du på de flesta ställen köpa biljett i biljettautomat vid busstationerna. Det går även att köpa dagskort (fungerar på både buss och tunnelbana) och detta skulle vi rekommendera om du är i London på en kortare semester. De brukar kosta 7 pund.


1 kommentar: