söndag 24 mars 2013

FISH AND CHIPS

Fish and Chips grundades 1858 i England och var den första "snabbmaten" som man kunde hitta. 
Fish and Chips är fisk och pommes frites som traditionellt friteras i ister. Numera är det vanligt att man friterar maträtten i jordnötsolja. För att det ska vara en riktigt klassisk Fish and Chips ska fisken vara panerad torsk med vinäger på serverad med tjocka pommes frites, grönt ärtmos och Tartarsås (gjord på majonäs, ägg och gräslök). För att få den rätta feelingen från tiden då maträtten grundades ska den serveras i tidningspapper. 

Idag är Fish and Chips nästan lite som en nationalrätt i England, det finns nämligen små snabbmatsstånd där du kan köpa det nästan överallt. Fish and Chips är även en vanlig maträtt att servera på Pubar och andra restauranger. 

Två kända Fish and Chips restauranger i London, som vi verkligen tycker är värda ett besök är:

George's Portobello Fish Bar som ligger i Notting Hill (329 Portobello Road) nära marknaden Portobello. Det är perfekt att slinka in här på en Fish and Chips lunch efter lite shopping på marknaden. Den kända TV-kocken Jamie Oliver har denna restaurang som sin favorit när det kommer till Fish and Chips. 90 kronor ligger en portion på!

Fish Central (149 Central Street) är något för den finsmakande, här kan du njuta av Fish and Chips i dess exklusivaste slag. På Fish Central som ligger i finanskvarteren kan du glömma att äta Fish and Chips i flottigt tidningspapper, här gäller fina serveringar och goda viner du kan skölja ner maten med.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar