lördag 23 mars 2013

PARKER

Många vet förmodligen inte att London är en av världens grönaste huvudstäder. Här finns nämligen massor av fina parker som passar utmärkt för mysiga picknickar och långa promenader. I de flesta parkerna finns det även massor av aktiviteter man kan delta i, vad sägs om utomhus bio eller konserter för att bara nämna några? Många parkbesökare nöjer sig dock med att bara njuta av den fina naturen och de vackra utsikterna!

Några av de mest populäraste parkerna är Hyde Park, The Regent's Park, Richmond Park, St Jame's Park och Greenwich Park.

Hyde Park

Hyde Park är Londons största park och ligger väldigt centralt. Det finns över 4000 träd, en stor sjö, rosträdgårdar samt fina ängar här. Det finns även goda möjligheter att jogga, cykla eller åka inlines i parken. Det som gör Hyde Park lite speciell är att minnesfontänen till prinsessan Diana finns här.


The Regent's Park

The Regent's Park är en gammal park som designades 1811 av arkitekten John Nash. Idag hittar du massor av vackra rosgårdar i parken och har du tur kanske du även får en glimt av en av de ovanliga vilda fåglarna som håller hus här. I The Regent's Park finns även Londons största utomhusområde för sport där du bland annat kan spela fotboll, rugby och cricket.


Richmond Park

Denna kungliga park är hem till mer än 650 rådjur och hjortar. Det finns jättebra cykelvägar i Richmond Park samt två golfbanor, ridstall och utrustning för power kiting. Richmond Park är en park med många kullar som man kan promenera upp på och njuta av den fina utsikten!

St James' Park

St James' Park är omringad av tre kungliga palats och är även stället du kan titta på Hästvaktsparaden (de kungliga vakterna paraderar på sina hästar). St James' har en stor sjö där parkens kända pelikaner håller hus, varje dag klockan 14.30 kan man se dom bli matade. Blir man sötsugen är det inga problem då det mysiga kaféet Inn The Park finns här.

Greenwich Park

Greenwich är den äldsta kungliga parken i London och den erbjuder otroligt vackra vyer över floden Thames. Kronhjortar spatserar omkring på parkens stora ängar och det finns även tre olika kaféer, en lekpark och en musikestrad där olika band ibland spelar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar