fredag 15 mars 2013

INTERVJU MED LONDONVENSKAR.COM/SOFIACAPEL

Hur ser en typisk engelsman ut? Jämfört med en svensk?

Jag skulle säga att den typiske engelsmannen är artig, hjälpsam och pratglad. De stannar gärna upp och hjälper dig att hitta, de håller upp dörrar och glömmer aldrig att säga "tack" eller "förlåt".

Har du något "stammisställe" i London? (Kan vara allt ifrån kafé till en park)

Jag gillar veganfiket InSpiral i Camden, Flower gardens i Greenwich park, Hamsstead Heath för promenader och Beach Blanket Babylon för ett glas vin.

Är det lätt att lära känna folk i London? Lättare än i Sverige?

Gud ja. Folk är så utåtriktade här. Men man måste vara lite utåtriktad själv också. När jag går på fest brukar jag bara gå fram till folk och börja prata.

Vad är det bästa med London enligt dig? Respektive det sämsta?

Det bästa är människorna, parkerna, marknaderna, shoppingen, barerna, att det alltid finns museum och konstutställningar att gå på, alla musikaler och pjäser som visas hela tiden. Det sämsta: regnet.

Vilka klubbar och barer är bäst?

Om man är mellan 18 och 22 tycker jag man ska ta sig till Koko i Camden. Det är en gammal teater som byggts om till nattklubb. Där spelas allt ifrån indie till hiphop och har många liveband.

Freedom, Dalston Superstore och Candy bar är bra gayställen.

Om man är tjej, gillar flashiga klubbar men inte har så mycket pengar så kan man försöka ta kontakt med promoters för Mayfairs barer. Promoters är ofta unga tjejer (och inte helt sällan svenskar) och de fixar in dig gratis och förser dig med gratis drinkar hela kvällen. På Londonsvenskars facebooksida ser man ofta folk skriva om detta. På dessa klubbar gäller klänning/kjol och klackar.

Var shoppar du helst?

Vintage World, American Apparel, Urban Outfitters, Borough Market (matmarknad). På Primark kan man hitta galet billiga kläder och skor. Där brukar jag köpa saker som tights, sommarskor och sovkläder.

Favortirestaurang/kafé?

Breakfast club i Angel, Hi Suhi i Camden, My Village (veganfik/restaurang)

Ett område i London du helst undviker?

Är inte så jättesugen på att åka till Peckham.

Är det lätt att som turist få jobb i London?

Jadå, bara att gå runt och söka!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar