fredag 8 mars 2013

ÄTA I CHINATOWN

Chinatown började blomma på 1950-talet då massor av kineser flyttade till London. De valde att slå sig ner mitt i smeten i Soho och där byggde de upp ett eget litet Kina. De livnärde sig genom att starta upp restauranger där de serverade kinesisk mat. Den kinesiska matkulturen var ny för alla Londonbor på 1950-talet och de kinesiska restaurangerna blev snabbt jättepopulära. Denna popularitet har hållit i sig ända fram till idag då tusentals människor väljer att äta i Chinatown varje vecka. 

Befinner du dig i Soho måste du besöka Chinatown, det är verkligen som att komma till ett litet Kina på bara några minuter. Du kommer utan tvekan märka när du börjar närma dig Chinatown då lukten av friterad kyckling sprider sig ur de genuina kinarestaurangernas kök, du kommer också se alla kinesiska röda lyktor som hänger ovanför gatorna som myllrar av folk men framförallt kommer du lägga märke till alla kineser som håller hus här.

Det finns massor av kinarestauranger att rekommendera i Chinatown men det bästa är att åka dit och testa dig fram till din egna favorit! Här är i alla fall lite tips på väldigt bra kinarestauranger i Chinatown: Golden Pagoda, Imperial China, Little Lamb, New Fook Lam Moon och Joy King Lau! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar