tisdag 30 oktober 2012

TRE KÄNDA SEVÄRDHETER

Vi kommer dela upp de vanligaste sevärdheterna i några inlägg framöver.  

I det här inlägget kommer vi skriva om Big Ben, London Eye samt The Parliament. Dessa tre sevärdheter ligger alla ganska nära varandra, vid sidan av floden Themsen, så dessa skulle man kunna besöka i en veva. 

Big Ben

Big Ben är ett berömt klocktorn som ligger väl synligt i området Westminster. Den byggdes 1856 och började användas 1859 och har slagit varje heltimme sedan dess. Vill du få den typiska Londonbilden så ställ dig vid den typiska röda telefonkiosken och ta kort framför Big Ben! Det är gratis att fotografera Big Ben, men det kostar 6-14 pund (beroende på vilken slags guidad tur du väljer) för en guidad tur i klocktornet, Elizabeth Tower. 


London Eye 

London Eye är ett stort pariserhjul som ligger vid floden Themsen. Den restes för att fira millenieskiftet, för ungefär 12 år sedan. Det är en väldigt populär turistattraktion och det kostar mellan 25-37 pund att åka beroende på vilken tur du väljer. Man åker i stora glaskupoler och man når som högst 135 meter över marken. Vi rekommenderar att åka en molnfridag då man får en väldigt bra sikt över staden. Det är även väldigt mysigt att åka när det börjat mörkna, runt klockan 18 beroende på årstid, då man ser staden upplyst av alla stadsljus. På sommaren har dem öppet till midnatt men på våren, hösten samt vintern stänger attraktionen runt 17.00 eller 20.00 beroende på vilken dag det är, så se till att vara där innan dess!


The Parliament 

Parlamenthuset ligger längst med Themsen i Westminsterområdet. Det är en stor och orginellt byggd byggnad där prominenta politiker arbetar.
Då huset ligger precis bredvid Big Ben går det att kombinera guiding tours så att man får uppleva både klocktornet samt parlamenthuset.
För att läsa mer om hur man går till väga för att boka en guidad tur eller se priser, gå in här: http://www.parliament.uk/visiting/visiting-and-tours/ukvisitors/summeropening/
The house of Parliament är en av Londons finaste byggnader så missa inte denna berömda sevärdhet!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar