torsdag 6 december 2012

MARKNADER I LONDON DEL 1

Old Spitalfields Market

Marknaden har det mesta från mat och kläder till ett bra pris. Den ligger vid Brick Lane, därför är det lätt att kombinera med ett besök till Brick Lane Market. Marknaden har öppet från 9-17 på vardagar, 11-17 på lördagar och 8-17 på söndagar. Vi rekommenderar att besöka marknaden på helgen då den är som bäst. I området ligger även mycket bra restauranger som är väl värda ett besök under shoppingtimmarna.
Åker du tunnelbanan, går du närmast av på stationen Shoreditch High Street, detta gäller även om du besöker Brick Lane Market. Ska du till Spitalfields går det även bra att ta tunnelbanan till Liverpool street.

 

 
Brick Lane Market

Brick Lane Market är en cool marknad med mycket vintage och second hand och passar bra för unga och lite alternativa människor. Det är bäst att besöka marknaden på söndagar mellan cirka 10-14 då det är som mest second hand säljare där. Glöm inte att pruta! Marknaden är dock öppet varje dag i mindre utsträckning.
Glöm heller inte att besöka alla coola affärer och restauranger när du väl är i Brick Lane.

Vi var på Brick Lane Market på en lördag och som vi förstod innan så var inte alla stånd med kläder och accessoarer färdigställda, utan det är på söndagar som vintagestånden är som bäst. Hur som helst så fanns det väldigt god mat på marknaden så vi passade på att äta mat från Singapore och det var bland det godaste vi ätit! Det finns mat från jättemånga världsdelar så varför inte ta en bagel på ett av dem Judiska bagelstånden eller prova på en stark curryrätt på Bangladesh currystånd?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar