måndag 3 december 2012

AFTERNOON TEA

Afternoon Tea är en gammal brittisk tradition som härstammar från 1800-talet. Afternoon Tea går ut på att, mellan lunch och middag, avnjuta en kopp té med tilltugg för att stilla eftermiddagssuget. Traditionen är jättestor i England och inte minst i London där den sedan spridit sig vidare till många andra länder. 

I London är det väldigt vanligt att man dricker Afternoon Tea på hotell, tésalonger samt i varuhus. 

The Ritz Hotel London

Om du vill lyxa till ditt Afternoon Tea ska du dricka det på The Ritz. Teet serveras ur vackra silverkannor och du kan få ett glas champagne till det. Du kan välja vad du vill ha för tilltugg till ditt té, det vanligaste är att man beställer in nybakade scones, en fräsch sandwich eller (för den lite mer sötsugna) ett sortiment av kakor och bakelser.

The Ritz Hotell ligger mitt i Londons hjärta, i Piccadilly. Den närmaste tunnelbanestationen är Green Park.

Om du vill få en chans att uppleva Afternoon Tea på The Ritz måste du boka minst en månad innan och var även beredd på att priserna ligger på femhundringen per person.

Afternoon Tea serveras i det fantastiska Palm Court rummet

Soho's Secret Tea Room

Denna tésalong ligger på övervåningen av en Pub i området Soho. Vill du dricka ditt té i 40-talsanda ska du absolut besöka detta ställe. Ditt té kan du få serverat med goda scones med clotted cream, cupcakes eller sandwiches beroende på vad du är sugen på.
Till skillnad från The Ritz så är Soho's Secret Tea Room mycket mer prisvänligt då Afternoon Tea kostar cirka 160 kronor. Du behöver inte heller boka innan du besöker detta ställe. 

Tar du tunnelbanan går du närmast av på stationerna Covent Garden eller Leicester Square.


Mellan klockan 12-18, måndag-söndag kan du dricka té i 40-talsstil.

Harrods, Ladurée
I det stora, lyxiga varuhuset Harrods kan du hitta ett jättemysigt kafé som heter Ladurée. Det är Frankrikeinspirerat och deras specialitet är de underbara kakorna Macaroons. 
Du kan även dricka Afternoon Tea här mellan 15.30-18.00, det kostar 21 pund per person och till det kan du få välja mellan små sandwiches, bakelser eller ett Macaroonfat. Ladurée serverar inte bara té och kafétilltugg utan även matigare alternativ. Kolla in deras meny här: http://s7ondemand4.scene7.com/s7/brochure/flash_brochure.jsp?company=Harrods&sku=Laduree2011&config=Scene7SharedAssets/eCatalog8&locale=en.
Det finns även fler rekommenderade ställen du kan dricka Afternoon Tea på, bland annat på Fortnum and Mason (http://www.fortnumandmason.com/c-209-afternoon-tea-fortnum-and-mason.aspx) och The Dorchester (http://www.fortnumandmason.com/c-209-afternoon-tea-fortnum-and-mason.aspx). Gå in på länkarna för att läsa mer om deras Afternoon Tea sittningar.

När vi, Olivia och Madeleine, var i London så drack vi faktiskt väldigt gott té, dock drack vi inte riktigt Afternoon Tea utan vi nöjde oss med att dricka det på vanliga kaféer. Om ni har mycket att göra när ni är i London (precis som vi) och kanske vill ta en snabb tépaus i shoppandet så rekommenderar vi att sätta er på ett vanligt kafé och beställa in det traditionsenliga English Breakfast tea. Det kanske inte har samma charm som att dricka riktigt Afternoon Tea på en tésalong men det smakar väldigt gott!

English Breakfast tea med nybakade scones

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar